Keramiek zagen met een waterjet

Keramiek is door innovatieve technieken steeds beter en breder toepasbaar in alles voor het verfraaien van u bedrijfspand of woning.

 

Hoe werkt een waterjet

Een hydraulische pomp brengt het water op een druk van ongeveer 4300 bar. Het water wordt onder hoge druk via drukleidingen naar de snijkop vervoerd. In de snijkop zit een robijn of diamant (ook wel ‘nozzle’ genoemd) met een gat van 0.1 tot 0.3 mm diameter om de waterstraal recht te kunnen richten voor de snijbuis die onderaan de snijkop zit. Voordat de waterstraal naar de snijbuis gaat, wordt deze eerst gemengd met het abrasief, het waterstraalsnijzand. Vervolgens verlaat de waterstraal onder hoge druk en hoge snelheid de snijkop. De snijkop wordt door de watersnijmachine net boven het materiaal gehouden. Hierdoor kan de watersnijmachine allerlei vormen en producten uit het materiaal snijden.

Voordelen van waterstraalsnijden

  • Snijden met een watersnijder geeft een vrijwel braamloze snede. Er hoeft dus nauwelijks nabewerking plaats te vinden en dat scheelt tijd en inspanning.
  • De snede van een watersnijder is van constante en hoogwaardige kwaliteit.
  • Watersnijden gebeurd doormiddel van een koel proces. Er is dus geen sprake van warmte inbreng. Daardoor kunnen materialen met een laag smeltpunt zoals composieten en plastics ook doormiddel van een watersnijder gesneden worden.
  • Doordat er geen sprake is van warmte inbreng blijven de kwaliteiten en eigenschappen van het materiaal constant.
  • Watersnijden zorgt voor geen verkleuring.
  • Watersnijden levert geen vervorming op van het materiaal.
  • Watersnijden is een proces dat niet chemisch is. Tijdens het snijden met een watersnijder ontstaan geen giftige dampen dit in tegenstelling tot snijden met een lasersnijder.

Door samen met u, als opdrachtgevers, uw wensen te bespreken kunnen wij kleine maar ook grote projecten realiseren. Mocht het werk zo complex zijn dat het niet aan de hand van een schets of tekening te realiseren is, dan kunnen wij ook vooraf zgn. mallen of sjablonen maken. U kan dan vooraf de sjablonen passen zodat u zeker weet dat het na productie ook past. Er zijn op dit moment een scala van producenten van dit keramisch materiaal dat  ook deels imitaties van natuursteen omvat.  Hierdoor kan men wel de looks en uitstraling van marmer krijgen maar met de onderhoudsvriendelijke aspecten van keramiek. Veel van deze materialen zijn te verkrijgen in mat (Silk), zijdeglans (Satin), Glanzen (Polished) en ruw (Riverwashed) met deze keuze mogelijkheden is er voor ieder Wel een afwerking die bij hem of haar past. Naast de tegels met een keur aan afmetingen 60 x 60cm, 120 x 60cm, 120 x 120cm, 240 x 120cm zijn maar een greep uit de mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook Grotere platen te verkrijgen variërend van 260 x 120cm, 300 x 100cm , 323 x 153cm en 365 x 125cm. Door deze grote platen kunnen wij u dan ook maatwerk maken vaak in dezelfde kleur als de vloertegels onder andere plinten, dorpels, vensterbanken, traptreden stootborden, wastafels, tafelbladen, gevelbekleding, keukenbladen, afdekplateau’s, zwembadranden, douchebakken, Enkele van de fabricanten zijn Neolith, Marazzi, Flavistone, Laminam, Grespania, Cotto d’esteste, Kerlite,  Inalco, Mirage, Novus, Dekton, Durador en Ariostea. Daarnaast maken wij ook voor plinten, afdekranden, dorpels, traptreden en stootborden uit uw eigen tegels op maat. Deze gebruikte technieken maken dat het hedendaagse keramiek zo hard is dat het niet of nauwelijks nog met traditionele zaagmachines of handzaag machine te snijden is. Op een traditionele tafelzaag breken deze tegels dan ook regelmatig. Door dat wij een waterjet gebruiken worden deze breukrisico’s tot een minimum gereduceerd. Naast het snijden kunnen wij met deze techniek ook gaten snijden t.b.v. skimmers, electrosparingen, wandcontactdozen, inbouw reservoir (Geberit) maar ook kanten bewerken zodat deze netjes afgewerkt en glad zijn tevens voorzien kunnen worden van een zgn. facet of een afgeronde kant.  Naast verstek, verstekhoek, verstekrand, afronden, verlijmen, tegels snijden, tegels lijmen, gaten zagen, gaten snijden, waterjet, gat boren, gaten boren, boren e.d. Kunnen wij u ook uit uw eigen tegels een bijpassende wastafel, fonteintje, keukenblad en dorpels maken. Op deze wijzen wordt uw terras, keuken trap of badkamer exact op uw wensen vorm gegeven. Zoals hierboven omschreven kunnen wij u zowel in keramiek platen en teels veel van uw wensen in realiseren waardoor u uw vloeren, badkamer, toilet, keuken, gevel terras, openhaard, barbecue, zwembadrand, trap en zelfs tafel zo kunt vormgeven als u dat wenst. Dit zonder in kleuren concessies te moeten maken qua kleur en afmeting.

The Personal Statement is one of the most important sections of applying for college admission

It is a great chance to write about your ideas and aspirations for your self, your future and in which you hope to go in life. Every high school student should at least termpapersworld take this badly. Here are a few things that Will Allow You to create a personal statement that will stand out and Provide you the most benefit:

write my essay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *